Over het project

Het project ‘Het Schoolste Nieuws’ is ontwikkeld voor het symposium omtrent Beeldvorming van het departement Onderwijs en Pedagogie aan de Erasmushogeschool Brussel. Dankzij een bloeiende samenwerking tussen dit departement en de basisschool Poelbos, werd dit idee dan ook in de praktijk gerealiseerd.

Via een samenwerking tussen het Kenniscentrum Urban Coaching & Education (Erasmushogeschool), docenten én studenten uit de verschillende opleidingen en de directie, leerkracht en kinderen uit de basisschool werd deze blog gerealiseerd.

Doorheen het Symposium verzorgen de kinderen, en enkel de kinderen, een unieke blik op het thema “Beeldvorming”, de organisatie, de bezoekers en de sprekers. Geen enkele workshop is/was veilig. Jullie vinden een verslag van deze dag door hun ogen op deze website.

We claimen op geen enkel moment uniek te zijn in ons opzet en uniek te zijn in dit idee. Organisaties en bedrijven deden ons reeds lang voor. Wél claimen we eigenaarschap van de zelf genomen foto’s, beelden en geschreven inhoud van deze blog. We claimen grote trots op de realisatie van dit project en op wat de kinderen vooraf, tijdens en na de studiedag in elkaar gestoken hebben. We claimen dan ook elk tik- en spelfoutje, schoo(l)/(n)heidsfoutje en imperfectie.

We zijn alvast blij dat u tot op deze site bent geraakt en wij hopen u alvast ook via deze weg een geweldig symposium toe!

Hartelijke groeten

Anouk Vanherf, Kaat Verhaeghe en Bert Wastijn
Bezielers van dit project, docenten in het departement Onderwijs & Pedagogie en onderzoekers binnen het kenniscentrum Urban Coaching & Education (Erasmushogeschool Brussel)

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑